onsdag 8 juli 2009

Afrikanska råvaror i Helsingfors



Kan ni gissa vad det här är? Jamenvisst är det en LAUKI-- vad duktiga ni är! Men om det är afrikansk vet jag ej, ska fråga nästa gång när jag är i affären...

Hittade en massa globala butiker på Hämeentie med alla möjliga råvaror från alla möjliga länder, affärer med fascinerande internationella lukter och besynnerligt doftande produkter från jordens alla hörn, bl.a västafrikanska matvaror.



Hämeentie heter Tavastvägen på svenska. Alla gatuskyltar är på både svenska och finska i Helsingfors så det är alltså helt lugnt om din finska nu råkar vara ganska rostig.

I affärerna med afrikanska råvaror hittar jag bl.a plantine som är den mycket användbara matbananen, jam och cassava, både färska och som mjöl. Fou-foublandningar finns färdigt att köpa som används till en slags fluffig matgröt. Recept kommer!



Förövrigt har jag bara träffat trevliga människor hela dan på stan, inte alls så anonymt som jag befarade att storstaden skulle vara.

Jag tror bestämt att jag trivs riktigt bra i den här stan som jag en gång flyttade ifrån som 4-åring...kanske därför jag känner mig så hemma här i Helsingfors...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heja dig!

Artist Silja Sjödin sa...

Tusen tack skall du ha Anonym :o)