fredag 10 juli 2009

Med hund i Helsingfors


10 veckor gamla hanvalpen Oiva som är en Welsh Springer Terrier är med husse Jaakko Rinne på Stockmanns och köper deckare.

Den tyske affärsmannen Georg Franz Heinrich Stockmann startade varuhuset Stockmann i Helsingfors år 1862 som nu leder ligan som nordens största varuhus. Förutom att våra fyrbenta vänner är varmt välkommna på Stockmanns så såldes även den första fyrbenta televisionsapparaten för hemmabruk i Finland år 1950 just härifrån.


Huvudstaden erbjuder hundarna egna inhägnade ratsplatser också, en för de stora och en för de små. Här poserar min hund Venla. Hon är en Tibetansk Spaniel-- eller en "Tibbe" kort och gott.

Här är det tänkt att de skall släppas och springa fritt och kunna bekanta sig med de andra voffsingarna under husses och mattes överinseende förståss som dessutom alltid bär med sig de obligatorsika bajspåsarna i högsta hugg.

Helsingfors gator är kliniskt rena från hundbajs. Det är en fröjd för ögat faktiskt att beskåda hur hundbajsarna lyser med sin frånvaro precis överallt. Helsingfors är hundarnas stad helt klart, den saken är säker för även på en och annan restaurang får man ta med sig hunden. Så om du skall turista i Finlands huvudstad med din hund så går det alldeles utmärkt tycker jag. Voff voff...

5 kommentarer:

Susanne sa...

Tack för en mycket positiv rapport från Helsingfors! Både rena gator och rastgårdar för de små liven. Låter toppen för både hundar och hundägare! :o)

Artist Silja Sjödin sa...

Yes, I agree :O)

Kicki sa...

Dina frågor om Afrika är ute på vift...får se om och när svaren kommer åter...

Kram Kicki

Artist Silja Sjödin sa...

Tack Kicki :O)

Anonym sa...

I quite like looking through an article that will make men and women think.
Also, thank you for allowing for me to comment!

Also visit my web-site; does genf20 plus really work